'Uitspraken De Wever vernederend en schofferend voor werklozen'

19/05/14 om 19:14 - Bijgewerkt om 20:55

'De uitspraak van Bart De Wever dat iemand met een goed CV hoe dan ook werk vindt, is vernederend en schofferend voor werklozen.' Dat zegt SP.A-fractieleider Bart Van Malderen die er op wijst dat De Wevers partijgenoot Philippe Muyters vijf jaar lang mee verantwoordelijk was voor het beleid rond werkloosheid.

'Uitspraken De Wever vernederend en schofferend voor werklozen'

Bart De Wever © Belga

N-VA-minister Philippe Muyters was vijf jaar lang mee verantwoordelijk voor het beleid rond werkloosheid. Dat zegt SP.A in een reactie op de uitspraken rond werkloosheid van voorzitter Bart De Wever. "Ofwel heeft Muyters dus zijn werk niet goed gedaan ofwel weet De Wever het niet", zegt Bart Van Malderen, uittredend SP.A-fractieleider in het Vlaams parlement.

"Ik durf te zeggen dat vandaag in Vlaanderen iemand met een goed cv hoe dan ook werk vindt, uitzondering gemaakt voor vijftigplussers. Zeker als hij of zij drie jaar de tijd heeft gekregen om een job te zoeken", zei N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met Het Laatste Nieuws.

"Dit is vernederend en schofferend voor de werklozen, waarvan het overgrote deel wel degelijk naar werk zoekt", reageert Van Malderen. Het verbaast hem dat de N-VA-voorzitter hiermee opnieuw zijn minister "op de schoffel neemt".

"Bovendien zijn er tienduizenden werklozen met een problematiek die niet rechtstreeks met de arbeidsmarkt te maken heeft", vervolgt de SP.A'er. "Ze kampen met psychische of medische problemen of hebben een burnout.

De diensten voor arbeidsbemiddeling worstelen daarmee en hebben afgesproken binnen het jaar een oplossing te zoeken voor die zogenaamde niet-bemiddelbare werklozen." (Belga/EE)

Onze partners