Uitgeverij van boek over koning Albert dient klacht in

20/10/12 om 15:43 - Bijgewerkt om 15:43

Uitgeverij La Renaissance du Livre gaat klacht indienen tegen onbekenden omdat de kranten van de SudPressegroep en de Persgroep het embargo geschonden hebben.

Uitgeverij van boek over koning Albert dient klacht in

© EPA

De uitgeverij La Renaissance du Livre, die "Koningskwesties" van RTBF-journalist Frédéric Deborsu uitgeeft, gaat klacht indienen tegen onbekenden omdat de kranten van de SudPressegroep en de Persgroep het embargo geschonden hebben.

De auteur had voor dinsdag een persconferentie aangekondigd om het boek voor te stellen, maar de kranten van SudPresse, Het Laatste Nieuws en De Morgen onthullen in hun weekendeditie al een aantal elementen uit het boek.

Volgens die kranten bevat het boek onder meer een "emotioneel" interview met koning Albert II, hoewel de grondwet interviews met de koning verbiedt. Volgens de mediaberichten worden alle leden van de koninklijke familie bekritiseerd, enkel prins Laurent wordt licht gespaard.

Deborsu en zijn uitgeverij zeggen "het gebrek aan journalistieke ernst te betreuren die geleid heeft tot een verkeerde interpretatie van bepaalde elementen uit het boek, dat in geen geval een aanklacht is tegen de waarden van de monarchie, maar juist gaat over de familie die deze waarden moet belichamen".

Nog volgens het persbericht stelt het boek "een reeks van belangrijke vragen die leiden tot een diepgaande reflectie, en die zo het democratisch debat ten goede komen". (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners