Uitgebrande wagen op de betoging: Crowdfunders zamelen 15.000 euro in voor nieuwe auto

07/11/14 om 12:47 - Bijgewerkt om 23:44

In een mum van tijd hebben internetgebruikers 15.000 ingezameld voor de eigenaar van de oranje wagen die op de betoging van gisteren in vlammen opging.

Uitgebrande wagen op de betoging: Crowdfunders zamelen 15.000 euro in voor nieuwe auto

© gofundme.com

'In de betogingen van 6 november verloor Abdeslam Gharrafi zijn oranje Peugeot 106 door een aantal heethoofden. Gharrafi werkt als elektricien en heeft zijn auto broodnodig om zijn werk te doen', klinkt het op de crowdfundingsite gofundme. Daar is een inzamelactie gestart voor de man, van wie de auto helemaal werd uitgebrand.

'Heel jaar werken'

'In mijn auto lag ook al mijn materiaal dat ik gebruik als elektricien. Alles is weg. Mijn vrouw is ontroostbaar', vertelde Gharrafi in Het Laatste Nieuws. 'We hadden dat autootje pas acht maanden. Ik moet daar een heel jaar voor werken.'

'Niet toestaan dat de polarisatie nog groter wordt'

De actie is opgestart door twitteraar Bruno Dillen. 'Laten we samen voldoende geld ophalen voor Abdeslam en zijn familie zodat ook hij als hardwerkende Belg zijn bijdrage kan blijven leveren aan deze maatschappij', klinkt het in zijn oproep. 'Los van elke politieke of maatschappelijke visie kunnen we niet toestaan dat enkelingen levens kapotmaken en er voor zorgen dat de polarisatie nog groter wordt.'

Na een uur inzamelen stond de teller al bijna op 5.000 euro. Enkele uren later was dat volgens het agentschap Belga 15.000 euro geworden.

Initiatiefnemer: 'Jullie zijn geweldig'

Initiatiefnemer Bruno Dillen reageert tevreden.

Lees meer over:

Onze partners