Uitdagersduo Raeymaeckers en De Baets trekt kandidatuur in voor rectorverkiezingen UGent

22/09/17 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:49

Bron: Belga

Uitdagersduo Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets heeft hun kandidatuur voor de rectorverkiezingen aan de UGent ingetrokken. 'We hebben met opgeheven hoofd een positieve campagne gevoerd', meldt Raeymaeckers.

Uitdagersduo Raeymaeckers en De Baets trekt kandidatuur in voor rectorverkiezingen UGent

Professor Karin Raeymaeckers en professor Patrick De Baets © Belga

Vrijdagvoormiddag maakte de universiteit de uitslag van de laatste stemronde bekend, waarbij Raeymaeackers en De Baets 39,75 procent van de stemmen behaalden. "We verwachten geen grote verschuivingen meer tegen volgende week en aanvaarden deze uitslag."

De universiteit organiseert volgende week een laatste stemronde waarbij kiezers hun steun voor kandidatenduo Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe kunnen uitspreken. Met het oog op de laatste resultaten en het nieuwe kiesreglement lijkt het dus meer dan waarschijnlijk dat zij het rectorschap in de wacht slepen.

Bij de volgende stemronde, die maandag start, moet een kandidatenduo meer dan de helft van de stemmen halen. Bij de laatste stembusgang, waarvan de resultaten vrijdagochtend zijn bekendgemaakt, haalden Van de Walle en Van Herreweghe 60,25 procent van de stemmen.

Onze partners