U stelt de vraag

16/11/12 om 18:17 - Bijgewerkt om 18:17

Hebt u een vraag voor Bo Coolsaet, Vlaanderens bekendste uroloog en relatietherapeut? Dan is dit uw kans.

In de rubriek 'u vraagt' heeft Knack volgende week professor Bo Coolsaet (71) te gast, Vlaanderens bekendste uroloog en relatietherapeut.

Want eind deze maand loopt de actie Movember af - een samentrekking van moustache en november. Dertig dagen lang laten in meer dan veertig landen bekende en minder bekende mannen nu hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker.

Bo Coolsaet is gediplomeerd expert en onderzoeker inzake edele delen, edele gevoelens en - laten we dat ook maar edel noemen - seks. Hij heeft bestsellers geschreven over liefde en relaties. Zijn bekendste boek is Penseel van de liefde, in meer dan vijftien landen uitgebracht en vertaald in onder meer het Russisch, Japans en Chinees.

Maar de praktijk kan weerbarstig zijn. Zijn eigen relatie liep - na dertig jaar - op de klippen. Dat is intussen bijna drie jaar geleden. Hij liet het er niet bij. Schreef het boek De alchemie van liefde en lusten, vond een nieuwe partner en nieuw geluk.

Tot zijn 65e was Bo Coolsaet hoogleraar aan de universiteit van Utrecht. Hij werkte ook aan de universiteiten de New York State University en de Canadese McGill University. Momenteel verblijft hij vaak in Venetië. Maar zijn privépraktijk in Vlaanderen draait nog op volle toeren.

Op het familieschild dat de Vlaamse regering hem toekende, komt 'crescat amor' te staan, vertelt hij. 'Ik hoop dat de liefde groeit. Dat tederheid de prestatiemaatschappij overwint.'

Wilt u weten of fietsen slecht is voor de vruchtbaarheid? Of hebt u andere een originele of relevante vraag voor Bo Coolsaet? Stel ze nu. Mail ze, samen met uw adresgegevens, naar mijnvraag@knack.be. En maak kans op twee filmtickets.

De redactie

Onze partners