U koos 'Formidable' tot Cover van het Jaar

02/01/14 om 10:54 - Bijgewerkt om 11:06

De lezers van Knack.be hebben de cover van het eindejaarsnummer van Knack met koningin Mathilde tot 'Cover van het Jaar' verkozen.

U koos 'Formidable' tot Cover van het Jaar

© /

Zoals elk jaar ging de redactie via een onlinepoll op zoek naar de beste Knack-cover van het jaar. Welke voorpagina was de meest verrassende of sprak het meeste aan? U had daarin de enige stem. In totaal brachten 260 mensen hun stem uit.

We moesten zowaar tot het allerlaatste nummer van Knack wachten om de winnaar te kennen, want het is het eindejaarsnummer met het jaaroverzicht van 2013 dat door de Knack.be-lezers met de hoofdprijs werd beloond.

Op de cover prijkt een trotse en goedlachse koningin Mathilde tijdens de Blijde Intrede in Brussel met achter haar het woord 'Formidable!', de hit van Brusselaar Stromae.

De koningin verslaat met deze cover haar eigen echtgenoot. Een tekening van de nieuwe koning Filip van Knack Focus-tekenaar Karl staat immers op de tweede plaats, gevolgd door de cover met een al even goedlachse staatssecretaris voor Asiel en Migratie en tevens de populairste Vlaamse politicus, Maggie De Block.

Twee guitig lachende vrouwen in de top 3. Het jaar kon niet beter beginnen. Dank aan iedereen die zijn stem uitbracht. (TE)

Onze partners