Twintig huizen zwaar getroffen door explosie in Schaarbeek

27/09/10 om 19:37 - Bijgewerkt om 19:37

De gemeenten Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node stellen vijftien tijdelijke woningen voor de slachtoffers ter beschikking.

Na de explosie in Schaarbeek die zaterdagavond het leven heeft gekost aan drie mensen zijn vijf huizen volledig onbewoonbaar verklaard. Vijftien woningen zijn ontoegankelijk. Dat heeft waarnemend burgemeester van SchaarbeekCécile Jodoigne maandag bekendgemaakt.

Bij de explosie werden drie huizen vernield. Maar de schade is groter dan dat. Volgens Jodoigne is de veiligheid in twintig huizen absoluut niet gegarandeerd.

Mogelijk worden enkele gebouwen gesloopt. Sommige huizen zullen gedurende enkele maanden niet toegankelijk zijn. De woningen worden geïnspecteerd en op hun stabiliteit onderzocht.

De gemeente Schaarbeek stelt volgens Jodoigne twaalf woningen ter beschikking voor de slachtoffers van de ramp. Buurgemeente Sint-Joost-ten-Node doet hetzelfde met drie woningen. De vijftien tijdelijke verblijfplaatsen zullen binnenkort beschikbaar zijn.

Onderzoek

Intussen zijn de experts die door de onderzoeksrechter werden
aangesteld om de explosie te onderzoeken maandag aan de slag gegaan. Het parket verwacht echter nog niet onmiddellijk resultaten.

Tot zolang is er geen duidelijkheid over de oorzaak van de explosie. De parketwoordvoerder verklaarde maandag dat het onmogelijk
te zeggen is wanneer die definitieve duidelijkheid er zal zijn. Bij de ramp vielen naast drie doden ook zeventien gewonden.

Lees meer over:

Onze partners