Tweede slachtoffer van pesterijen gevangenis Berkendael

07/09/12 om 14:38 - Bijgewerkt om 14:38

Er is een tweede slachtoffer van pesterijen in de vrouwengevangenis van Berkendael, in Brussel.

Tweede slachtoffer van pesterijen gevangenis Berkendael

© Belga

"Er heeft zich een tweede persoon gemeld bij onze vakbondsvertegenwoordiger, die ook het eerste slachtoffer begeleidt", aldus Luc Neirynck, de nationaal secretaris van ACV-Openbare Diensten, die eraan toevoegde dat het tweede slachtoffer geen klacht heeft ingediend, "en dat ook niet zal doen".

Zondagavond vond in de gevangenis van Berkendael al een geval van pesterijen plaats met een penitentiair bewakingsassistente. Zij zou er door haar collega's mishandeld en vernederd zijn. Ze diende wel een klacht in bij de lokale politie van Brussel Zuid en bij de vertrouwenspersoon van de gevangenisdirectie.

Volgens Neirynck is het feit dat er al twee slachtoffers zijn, "een indicatie dat er meer aan de hand is in Berkendael".

Maatregelen

De christelijke vakbond suggereert dat de directie te lang wachtte om na het incident maatregelen te nemen.

Aan verschillende media ontkende de gevangenisdirectie intussen met klem dat ze niet zou hebben opgetreden tegen de pesters. "We tillen wel zwaar aan het incident, maar we willen eerst weten wat er echt gebeurd is vooraleer we definitieve maatregelen nemen", aldus woordvoerder Laurent Sempot. "In afwachting van de resultaten van het onderzoek werden al twee cipiers, onder wie de ploegchef, tijdelijk overgeplaatst." (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners