Twee studenten omgekomen bij brand in Leuven

31/01/14 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

Bij een brand in een Leuvens studentenhuis zijn twee personen om het leven gekomen.

Twee studenten omgekomen bij brand in Leuven

Brand Leuven © BELGA

De brand die heeft gewoed in een Leuvens studentenhuis, heeft twee dodelijke slachtoffers geëist. Dat meldt de Leuvense politie. Het gaat om de twee studentes die op de bovenste verdieping van het gebouw woonden.

Acht andere studenten konden bij het begin van de brand uit het gebouw ontsnappen. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Daarvoor is het wachten op het onderzoek van de branddeskundige van het Leuvense parket.

De brand in het pand op de hoek van de Kapucijnenvoer en de Bankstraat ontstond omstreeks 06.00 uur en kende snel een felle uitbreiding. Twee studenten konden met behulp van de buren en zes anderen werden door de politie geholpen. Alle acht werden ze eerst opgevangen in het Politiehuis en nadien overgebracht naar het ziekenhuis voor een medische controle. Twee andere bewoners van het pand bleken echter vermist.

Dak ontmantelen

De brandweer was snel ter plaatse maar zag zich geconfronteerd met een zware, uitslaande brand en kon de woning niet onmiddellijk betreden. Ook toen de brand onder controle was, moest er nog nageblust worden en moest de brandweer eerst het dak ontmantelen en puin ruimen alvorens op zoek te kunnen gaan naar de vermiste bewoners. Die zoekactie leverde al snel het gevreesde resultaat op. Onder het puin van de bovenverdieping werden de levenloze lichamen van de studentes gevonden.

Een onderzoek door een wetsarts zal nu moeten uitmaken hoe ze om het leven zijn gekomen. De brand heeft zware schade aangericht aan het studentenhuis. De aanpalende woningen konden van de vlammen gevrijwaard worden, maar hebben vermoedelijk wel rook- en waterschade opgelopen. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners