Twee sekteleden opgepakt voor begrafenis Lommel

21/03/12 om 17:01 - Bijgewerkt om 17:01

Twee sekteleden die eerder al leuzen riepen op misvieringen zijn opgepakt voor de begrafenisdienst in Lommel.

Twee sekteleden opgepakt voor begrafenis Lommel

© Belga

Aan De Soeverein Arena in Lommel heeft de politie twee mensen gearresteerd die het afgelopen weekend bij misvieringen in Heverlee en Lommel de rust verstoorden door leuzen te scanderen als zou de busramp in Zwitserland een straf van God zijn.

"De politie heeft de twee personen herkend en vervolgens werden ze uit het publiek weggehaald voordat de plechtigheid begon. Zij hebben ook de schandalige uitspraken gedaan enkele dagen geleden", aldus burgemeester Peter Vanvelthoven.

Identiteit doorgegeven aan Leuven

Bart Voordeckers, de zonechef van de politie van Lommel, liet horen opgelucht te zijn dat de twee personen, een man en een vrouw, buiten herkend en opgepakt werden. Ze maken deel uit van een Duitse sekte. "De twee personen werden administratief aangehouden voor de duur van de plechtigheid. Nadien werden ze weer vrijgelaten. De twee zijn van Duitse komaf. De vrouw had een Belgisch identiteitsdocument", aldus de hoofdcommissaris van de Lommelse politie.

Hij speelde de gegevens van de twee mensen door aan de collega's in Leuven, waar donderdag een afscheidsplechtigheid plaatsvindt.

Horst Schaffranek

De man en de vrouw zijn volgens de Lommelse politie lid van de Duitse sekte van Horst Schaffranek, een Duitse evangelist. Aanhangers van die sekte verstoorden in 2009 ook kerkdiensten en bijeenkomsten in het Nederlandse Apeldoorn, waar Karst Tates met een auto inreed op de colonne van de Nederlandse koninklijke familie op Koninginnedag. Toen riepen de sekteleden ook dat de daad van Tates een straf van God was. (Belga/SD)

Onze partners