Twee parachutisten verongelukt in Moorsele

17/05/14 om 16:34 - Bijgewerkt om 18:45

In het West-Vlaamse Moorsele zijn zaterdagmiddag twee parachutisten om het leven gekomen. Dat bevestigt Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie. De slachtoffers haakten kort voor hun landing in elkaar.

Twee parachutisten verongelukt in Moorsele

© belga

N.D. (39) kwam op 20 à 25 meter boven de grond in de koorden van L.V. (35) terecht, waardoor hun parachutes in elkaar verstrengeld geraakten. Beide slachtoffers stortten te pletter en kwamen hierbij om het leven. Zowel de 35-jarige man uit Spa als het slachtoffer uit het Noord-Franse Bondues, maar gedomicilieerd in Moeskroen, waren ervaren springers.

Met ongeveer 18 parachutisten hadden ze tijdens de vrije val een geslaagde figuur gemaakt. Daarna is het de bedoeling dat elke springer individueel zijn landing maakt. Volgens de eerste vaststellingen ligt een menselijke fout aan de basis van het tragische ongeval. Dat zou ook duidelijk blijken uit de camerabeelden van het ongeval. Mogelijk was de parachutist verblind door de zon. De politie zette veel mankracht in om de getuigen van de fatale crash op te vangen.

Tientallen omstaanders waren getuige van het ongeval. Een bijstandsteam werd ingeschakeld om hen psychologische opvang te bieden. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners