Twee hongerstakers na 89 dagen in ziekenhuis

11/04/12 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:49

Twee van de 23 hongerstakers op de Vrije Universiteit Brussel (VUB) die aan hun 89e actiedag toe zijn, zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Twee hongerstakers na 89 dagen in ziekenhuis

© Reuters

De eerste opname van een actievoerder gebeurde zaterdag wegens hart- en leverklachten. De tweede persoon is woensdagochtend opgenomen met duizelingen en maagproblemen. Het is voor het eerst dat actievoerders moeten overnachten in het ziekenhuis, meldt Steph Feremans van de VUB.

"De man die zaterdag werd opgenomen, moet minstens vier à vijf nachten in het ziekenhuis blijven. De andere persoon werd deze ochtend gehospitaliseerd.

De hongerstaker die zijn lippen toenaaide, blijft actievoeren met twintig anderen. Hun gezondheidssituatie is onder controle maar niet goed", aldus Feremans.

De hongerstakers kregen dinsdag opnieuw het bezoek van de controleartsen van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) maar lieten zich niet controleren. "De artsen konden wel praten met de hongerstakers maar er zijn geen controles uitgevoerd", zegt Els Cleemput, woordvoerster van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld). (Belga/TE)

Onze partners