Twee Belgische vrouwen ontvoerd uit kamp moslimextremisten in Syrië

07/01/14 om 07:06 - Bijgewerkt om 07:06

In Syrië zijn twee jonge Belgische vrouwen ontvoerd uit een kamp van moslimextremisten. Hun families kregen eerst te horen dat ze waren gedood, maar tegen de avond heetten ze toch nog in leven te zijn.

Twee Belgische vrouwen ontvoerd uit kamp moslimextremisten in Syrië

Islamistische strijders oefenen in Syrië. © REUTERS

In Syrië zijn twee jonge Belgische vrouwen ontvoerd uit een kamp van moslimextremisten. Hun families kregen eerst te horen dat ze waren gedood, maar tegen de avond heetten ze toch nog in leven te zijn, zo staat in Het Laatste Nieuws.

De twee Belgische vrouwen die spoorloos verdwenen, verbleven al enkele maanden in het Syrische oorlogsgebied. Ze reisden daar allebei vrijwillig naartoe. ISIL, de radicale militie waartoe de twee vrouwen behoren, wordt sinds enkele dagen echter hevig bevochten door de rest van het verzet.

Onbekende beweerde dat vrouw dood was

Een van de moeders zegt aan Het Laatste Nieuws dat ze maandag rond de middag een telefoontje kreeg van een onbekende die beweerde dat haar dochter was gedood. Maar dat bericht werd al snel weer herroepen: in een nieuw telefoontje heette alleen nog zeker te zijn dat de vrouwen waren ontvoerd en tegen de avond kwam er een melding dat ze nog in leven zijn.

Of de twee vrouwen ondertussen weer in vrijheid verkeren of nog steeds gevangen zitten, weten de verwanten niet.

(Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners