Twee arbeiders in levensgevaar na explosie in brouwerij Belle-Vue

27/09/11 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:13

Bij een explosie in de brouwerij Belle-Vue in Sint-Pieters-Leeuw zijn twee zwaargewonden gevallen. De explosie kwam er na een ammoniaklek.

Twee arbeiders in levensgevaar na explosie in brouwerij Belle-Vue

© Belga

Het ammoniaklek in de brouwerij ontstond rond 8.50 uur toen drie medewerkers van een externe firma in een besloten ruimte in de brouwerij ontmantelingswerken aan een oude installatie uitvoerden.

Twee arbeiders verkeren in levensgevaar. Een derde slachtoffer, dat zwaargewond werd afgevoerd naar het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek, is niet meer in levensgevaar, zo meldt burgemeester Lieve Vanlinthout van Sint-Pieters-Leeuw.

Het speciale team van de Brusselse brandweer slaagde erin om het ammoniaklek te dichten. Ambulanciers die mogelijk in contact zijn gekomen met de giftige nevelwolk, zijn preventief overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht om alle gevaar uit te sluiten.

De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw had gevraagd aan buurtbewoners uit de onmiddellijke omgeving van de brouwerij Belle-Vue om ramen en deuren gesloten te houden. Een evacuatie was niet aan de orde. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners