‘TV Oost en AVS willen in 2015 samensmelten’

© /

De Oost-Vlaamse regionale zenders TV Oost, met zendgebied in het Waasland en de Denderstreek, en AVS, met zendgebied in het Meetjesland, Vlaamse Ardennen en Gent, willen tegen 2015 één zender vormen. Dat zei Frederik Wittock, voorzitter van TV Oost, op het 20ste verjaardagsfeest van de zender.

“Onder impuls van gouverneur Jan Briers hebben we maandag een akkoord bereikt”, aldus Frederik Wittock. “De gesprekken zijn al anderhalf jaar aan de gang, en werden ook al vroeger in gang gezet. We beseffen dat er maar één oplossing is voor de regionale televisie die we allemal zeer waarderen, en dat is met een stappenplan gaan naar één regionale televisie in Oost-Vlaanderen.”

Volgens Wittock gaan de twee bedrijven nu rond de tafel zitten om akkoorden te maken rond zowel de redactiewerking als de commerciële exploitatie. “Onze doelstelling is om heel krachtig nieuws te maken, terug naar de kern van de regionale televisie. Dat betekent dat randprogramma’s wel nog kunnen, maar dat iemand die op ons afstemt, weet dat hij nieuws krijgt.” Er zal volgens Wittock geen impact zijn voor het personeel. “We zijn blij met het mooie werk dat onze redactie doet, dit is geen desavouering. Bovendien wordt de kleine broer niet door een grote broer overgenomen.”

TV Oost wordt commercieel geëexploitateerd door een NV waarvan Concentra meerderheidsaandeelhouder is. AVS Regionale Televisie heeft een onafhankelijke exploitatie.

‘Nog geen geboorte’

Hoofdredactrice Lucie De Zutter (AVS) bevestigt dat er een intentie geuit werd om samen te werken, maar voegt eraan toe dat er van een “geboortefeest” nog geen sprake is. In de wandelgangen is te horen dat er ook nog gesproken werd met WTV-Focus, in handen van Roularta Media Group.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content