Tussentijds verslag van werkgroep financieringswet

28/09/10 om 20:01 - Bijgewerkt om 20:01

De covoorzitters Jean-Claude Marcourt en Jan Jambon gaan dat opstellen. Intussen is het werk in de werkgroep opgeschort.

Jean-Claude Marcourt (PS) en Jan Jambon (N-VA), de covoorzitters van de werkgroep die zich buigt over de financieringswet, gaan een tussentijds verslag uitbrengen bij de koninklijk bemiddelaars en bij de zeven partijen die onderhandelen over de staatshervorming.

Dat raakte bekend na een nieuwe vergadering van de werkgroep, die dinsdagnamiddag een drietal uur vergaderd heeft. Marcourt en Jambon gaan in de loop van de komende dagen aan hun rapport werken.

Het zal de punten bevatten waarover de onderhandelaars het eens zijn en de punten waarover nog onenigheid is. Aan de partijvoorzitters wordt gevraagd die knopen door te hakken.

Opgeschort

Intussen zijn de werkzaamheden van de werkgroep opgeschort tot de bemiddelaars en de partijvoorzitters kennis hebben genomen van het verslag van de covoorzitters.

Zoals voorzien hebben de bemiddelaars André Flahaut (PS) en Danny Pieters (N-VA) hun nieuwe raadplegingsronde bij de zeven partijen voortgezet. Ze ontvingen dinsdag SP.A-voorzitster Caroline Gennez en CD&V-voorzitter Wouter Beke.

Woensdagmorgen komt PS-voorzitter Elio Di Rupo langs. N-VA-voorzitter Bart De Wever wordt woensdagnamiddag bij de bemiddelaars verwacht.

Onze partners