Turtelboom over Martin: 'We kunnen wet niet veranderen telkens het emotioneel moeilijk wordt'

20/12/12 om 16:29 - Bijgewerkt om 16:29

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) begrijpt de kritiek op de uitstap van Michelle Martin naar Knokke-Heist, maar wijst erop dat er geen regels zijn overtreden.

Turtelboom over Martin: 'We kunnen wet niet veranderen telkens het emotioneel moeilijk wordt'

© Belga

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) noemt het op de VRT-radio begrijpelijk dat de slachtoffers van Michelle Martin en Marc Dutroux geschokt zijn door het uitstapje dat Martin maakte naar Knokke-Heist. De burgemeester van Knokke-Heist, Leopold Lippens , noemde het "onbegrijpelijk" dat hij niet op de hoogte was.

Turtelboom wijst er echter op dat Michelle Martin geen inbreuk heeft gemaakt op de voorwaarden die aan haar vervroegde vrijlating zijn gekoppeld. "De strafuitvoeringsrechtbank heeft Martin verboden naar de provincies Luik en Limburg te gaan. Over West-Vlaanderen of de kust is niets gezegd."

De justitieminister benadrukte ook dat het beslissingsrecht over vervroegde vrijlating in 2006 volledig in handen van de onafhankelijke strafuitvoeringsrechtbank is gelegd. "De regering kan daar geen beslissingen meer over nemen. We kunnen ook niet elke keer de wet veranderen als we er het emotioneel moeilijk mee hebben."

Onze partners