Turtelboom mengt zich in Antwerpse kiesstrijd

21/01/12 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:01

Annemie Turtelboom trekt in Antwerpen de lijst voor Open VLD bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Ze neemt het op tegen huidig burgemeester Patrick Janssen (SP.A), Filip Dewinter (Vlaams Belang) en allicht tegen Bart De Wever (N-VA) die nog niet bekendgemaakt heeft of hij zich verkiesbaar stelt.

Annemie Turtelboom zal in Antwerpen de lijst trekken voor Open VLD bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat heeft de minister zelf bevestigd.

Het gerucht dat Turtelboom van haar huidige woonplaats Puurs naar Antwerpen zou verhuizen om er de lokale Open VLD te versterken bij de gemeenteraadsverkiezingen doet al lang de ronde.

Turtelboom was de centrale gast op de nieuwjaarsreceptie van de Antwerpse Open VLD-afdeling, waar ze haar beslissing bekendmaakte.

De Antwerpse Open VLD was op zoek naar een nieuw bekend gezicht, na de overstap van schepen Ludo Van Campenhout naar de N-VA en het ontslag van Vlaams Parlementslid Annick De Ridder uit de gemeenteraad.

Open VLD staat er in de peilingen niet zo goed voor, maar kan wel een belangrijke rol spelen in de strijd tussen boegbeelden Bart De Wever (N-VA), Patrick Janssens (sp.a) en Filip Dewinter (Vlaams Belang). Turtelboom zou wel van plan zijn om minister te blijven, ook na de gemeenteraadsverkiezingen. (Belga/EE)

Onze partners