Turtelboom loopt niet warm voor stratego in Antwerpen

21/10/12 om 12:25 - Bijgewerkt om 12:25

De Antwerpse lijsttrekker voor de Open VLD Annemie Turtelboom weigert mee te doen aan het spelletje 'stratego' van Patrick Janssens in de coalitievorming in Antwerpen.

Turtelboom loopt niet warm voor stratego in Antwerpen

© Belga

Burgemeester Janssens wil zoals bekend met de Stadslijst enkel in een coalitie met de N-VA van Bart De Wever stappen als ook Groen dat doet. Een ander scenario is volgens Janssens dat Open VLD samen met Groen en N-VA een meerderheid vormen.

"Er is de voorbije dagen terug stratego gespeeld, al dan niet door bijna oud-burgemeesters, en daar doe ik niet aan mee", zei Turtelboom in De Zevende Dag.

'Wat de Antwerpenaar verdient is een oplossing op vlak van veiligheid, mobiliteit en onderwijs. De kiezer heeft gekozen voor een centrumrechts beleid en dan helpt het niet om de stad op te delen in een links binnendistrict en rechtse buitendistricten om op die manier de koek te verdelen', ging Turtelboom verder.

De vraag of Open VLD in een centrumrechtse coalitie moet stappen is volgens haar op dit moment irrelevant, omdat er nog geen teksten zijn.

Herbronnen
Over haar eigen partij zei Turtelboom dat Open VLD nu vooral moet herbronnen, aan diepte winnen en de geloofwaardigheid herstellen.

Op de vraag of Turtelboom zelf kandidaat is voor het partijvoorzitterschap van Open VLD nu voorzitter Alexander De Croo in de federale regering stapt als vicepremier, zei de minister van Justitie dat de kans 'zeer onwaarschijnlijk is', maar' je mag nooit de deur dicht doen'.

Turtelboom wil overigens niet gezegd hebben dat De Croo het als voorzitter niet goed heeft gedaan. "Ik geloof niet in het zwarte pieten doorschuiven. Je bent als groep verantwoordelijk voor het resultaat".

Over de federale begroting zegt Turtelboom dat Open VLD drie prioriteiten heeft: de begroting moet "op orde" blijven, er moeten maatregelen komen om de competitiviteit van de bedrijven te vrijwaren en er moeten voldoende middelen gaan naar veiligheid. (Belga/TE)

Onze partners