Turtelboom is alternatief voor 'reclameslogans van De Wever en Janssens'

20/09/12 om 16:53 - Bijgewerkt om 16:53

Open VLD-lijsttrekster en minister voor Justitie Annemie Turtelboom presenteert zich bij de gemeenteraadverkiezingen als het alternatief voor de tweestrijd tussen burgemeester Patrick Janssen (SP.A) en uitdager Bart De Wever (N-VA).

In het Antwerpse Centraal Station heeft Open VLD-lijsttrekster Annemie Turtelboom het programma en de campagne van haar partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld.

Met de slogan 'De Derde Weg' wil Turtelboom zich profileren als het alternatief bij uitstek voor de tweestrijd tussen burgemeester Patrick Janssens (SP.A) en Bart De Wever (N-VA).

Groepsfoto met dame

Hoewel minister van Justitie Turtelboom speciaal naar de Scheldestad verhuisde om er haar partij weer op de kaart te zetten en hoewel haar naam op het campagnebeeld even groot afgebeeld staat als de slogan, wil ze naar eigen zeggen toch de nadruk leggen op de ploeg waarmee Open VLD naar de kiezer trekt. "We hebben bewust gekozen voor een groepsfoto als beeld, omdat we altijd in team aan politiek willen doen", aldus Turtelboom.

Reclameslogans van De Wever en Janssens

'De Derde Weg' staat volgens Turtelboom symbool voor het feit dat "alle aandacht momenteel gaat naar twee personen die in reclameslogans spreken". Turtelboom wil de Antwerpse kiezer echter een alternatief bieden.

"Wij maken het verschil met niet enkel een breed programma, maar vooral een paar heel concrete voorstellen en speerpunten die haalbaar en realiseerbaar zijn."

Die speerpunten zijn nagenoeg allemaal terug te vinden in de vier hoofdthema's van het lokale partijprogramma: veiligheid, economie, mobiliteit en onderwijs. De partij pleit onder meer voor een betere aanpak van de taalachterstand in het onderwijs, wijkveiligheidscontracten tussen bewoners, politie en stadsdiensten en het snel realiseren van de A102 en de verbinding E17-Liefkenshoektunnel om het Antwerpse fileleed te milderen. (Belga/EE)

Onze partners