Turtelboom: ‘Als ik de kans krijg, word ik burgemeester’

© Belga

Annemie Turtelboom ziet het wel zitten om burgemeester in Antwerpen te worden. ‘Als De Wever en Janssens er niet uitgeraken, sta ik paraat’, zegt ze.

Wie écht verandering wil in Antwerpen, moet zeker niet op de twee zwaargewichten Patrick Janssens en Bart De Wever stemmen want zij zijn tot elkaar veroordeeld. Dat is de boodschap van minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD), lijsttrekster in haar nieuwe thuisbasis Antwerpen.

Voor de sjerp zou ze haar job als minister opzeggen, zegt ze in een interview in De Standaard en Het Nieuwsblad. “Als Bart De Wever en Patrick Janssens er na 14 oktober niet uit geraken, zeg ik zeker niet neen tegen die job (van burgemeester, nvdr).”

En dan neemt Turtelboom ontslag als justitieminister. “Uiteraard, die twee jobs kan je onmogelijk combineren. Nu, ik ken de peilingen ook. Vandaar dat ik niet van de daken loop te schreeuwen dat ik kandidaat-burgemeester ben. Dat zou op dit moment behoorlijk pretentieus zijn. Maar als Janssens en De Wever er niet uit geraken en ik het moet doen, dan zál ik het doen”, wordt Turtelboom geciteerd. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content