Tunnel klaar tegen 1 januari 2021

23/09/10 om 13:30 - Bijgewerkt om 13:30

Volgens de Vlaamse regering zou de tunnel gebruiksklaar zijn tegen 1 januari 2021 en 3,05 miljard euro kosten.

Tunnel klaar tegen 1 januari 2021

© Belga

De Vlaamse regering heeft donderdagmiddag meer uitleg gegeven over haar beslissing van woensdagavond in het Oosterweeldossier. De verbinding tussen het Oosterweelknooppunt en de bestaande Antwerpse ring ter hoogte van Schijnpoort wordt gemaakt met een cut&cover-tunnel, waarbij eerst een sleuf uitgegraven wordt die nadien afgedekt wordt. De tunnel zou gebruiksklaar zijn tegen 1 januari 2021 en kost 3,05 miljard euro.

Woensdagavond hakte de Vlaamse regering de knoop door in het jarenlang aanslepende Antwerpse mobiliteitsdossier. De cut&cover-tunnel is, conform de voorwaarden van het dubbelbesluit dat de regering Peeters eind maart nam, technisch realiseerbaar en met eenzelfde timing uitvoerbaar als een Lange Wapperbrug. Hij valt wel een pak duurder uit, en het was dan ook over de kostprijs dat gisteren/woensdag de hele dag gediscussieerd is, bevestigde Vlaams minister-president Kris Peeters.

Hij ontkende dat zijn regering een "operatie downsize" voert, waarbij de meerkost zoveel mogelijk weggemoffeld wordt. "Dat zou oude politieke cultuur zijn en daar doen we niet aan mee. We hebben serieuze berekeningen gemaakt samen met ingenieurs", aldus Peeters.

Die berekeningen leidden tot een meerkost van 352,7 miljoen euro, die gedragen zal worden door de stad Antwerpen en de haven. Dankzij de keuze voor een tunnel zijn er voor de stad en de haven belangrijke meerwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden gecreëerd, is de redenering. "Er is een concrete lijst gemaakt van projecten, zodat wij geen kat in een zak kopen", verzekerde Peeters.
Volgens de minister-president is deze constructie een "win-win" voor zowel de Vlaamse overheid als voor Antwerpen. Zo zal de Antwerpse haven een bouwdok ter beschikking stellen voor de bouwwerken van de cut&cover-tunnel, dat de haven nadien voor andere dingen kan gebruiken.

De hele operatie zal 3,05 miljard euro kosten. Het zijn de gebruikers die dat bedrag uiteindelijk grotendeels zullen voorzien via de heffing van tolgeld. "De gebruiker betaalt, niet de belastingbetaler of de Antwerpenaar", benadrukte Peeters, die erop hamerde dat heel duidelijk is vastgesteld dat het financiële model haalbaar is.

De tolgelden lagen al eerder vast op zo'n 2 euro voor personenwagens, 11 euro voor lichte vrachtwagens en 15 euro voor grote vrachtwagens. Belangrijk is dat de Antwerpenaar nog in en uit zijn stad geraakt zonder tol te betalen, aldus Peeters, en daarom zal de Kennedytunnel tolvrij blijven. Vrachtvervoer zal daar niet meer toegelaten zijn.

Volgens de timing die nu voorligt, beginnen de bouwwerken aan de cut&cover-tunnel ten laatste in 2015. "Op 1 januari 2021 moeten u en ik dan uiteindelijk met onze wagen door de tunnel kunnen rijden", besloot Peeters.

Lees meer over:

Onze partners