Tumult in Turnhout: N-VA-voorzitter krijgt slaag tijdens gemeenteraadszitting

31/03/15 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:30

De gemeenteraadszitting van Turnhout is opgeschrikt door een incident tussen gemeenteraadslid Toon Otten van meerderheidspartij T.I.M. en de lokale voorzitter van oppositiepartij N-VA Herman Schaerlaekens.

Tumult in Turnhout: N-VA-voorzitter krijgt slaag tijdens gemeenteraadszitting

Tumult in Turnhout © Belga

Schaerlaekens zou in de toiletten een of meerdere slagen te verwerken hebben gekregen van Otten en had medische verzorging nodig. De politie pakte Otten op, het partijbestuur van T.I.M. beslist in de loop van dinsdag of er maatregelen volgen.

"Toon Otten was bij aanvang van de zitting even op de raad aanwezig, maar is dan weggegaan, naar het schijnt naar een café in de buurt", zegt Turnhouts burgemeester Eric Vos, tevens partijgenoot van Otten. "Hij moet dan later zijn teruggekeerd. Op een bepaald moment hoorden we in de raadszaal hulpgeroep uit de toiletten, daar moet zich een incident hebben afgespeeld met meneer Schaerlaekens."

Aanleiding

De lokale N-VA-voorzitter zou geraakt zijn in het aangezicht. Er moest een ambulance worden opgeroepen om hem de eerste zorgen toe te dienen. De politie, die sowieso steeds met enkele agenten aanwezig is bij de gemeenteraadszitting, nam Otten mee voor verhoor.

Over de aanleiding van het incident is nog niets bekend. Intussen is Otten volgens burgemeester Vos alweer op vrije voeten. "We hebben vandaag binnen de partij contact met hem, waarna we met het partijbestuur tot conclusies zullen komen en eventueel maatregelen zullen nemen", zegt hij. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners