'Tsunami aan vernielingen' door Indignados in HUB-gebouw (Foto's)

18/10/11 om 21:25 - Bijgewerkt om 21:25

De Indignados hebben grote schade aangebracht aan het HUB-gebouw in Koekelberg, waar ze bijna een week hebben verbleven.

'Tsunami aan vernielingen' door Indignados in HUB-gebouw (Foto's)

© Belga

"Dat is niet in overeenstemming met de waarden waarvoor de jongeren op straat zijn gekomen. De schade is compleet respectloos", zegt Dirk De Ceulaer, de algemeen directeur van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB),

Van boven tot beneden zijn in zowat alle gangen en lokalen tags en vernielingen aangebracht. Onder meer de bibliotheek op de eerste verdieping werd herschapen in een grote puinhoop. De expertise van de verzekeringsmaatschappij moet nu het schadebedrag bepalen.

Het was de gemeente Koekelberg die beslag legde op het gebouw na de goedkeuring van de HUB-directie toen de Indignados arriveerden in het Elisabethpark. Daarbij zou de gemeente instaan voor de controle.

"Ik denk niet dat Koekelberg veel te verwijten valt, maar er zijn veel meer jongeren het gebouw binnengekomen dan oorspronkelijk de bedoeling was. We zullen contact opnemen met de gemeente om te zien hoe de verzekeraar daarop zal reageren", ging De Ceulaer voort.

Vreemdelingen

De algemeen directeur had nadien nog indirect contact met de Indignados. Volgens hen zijn ook vreemden binnengekomen. Toch hadden de Indignados kunnen melden aan de politie dat het uit de hand liep, klonk het.

Alle lokalen moeten worden herschilderd en de opruimwerken zullen enkele weken duren. De HUB wil het gebouw aan een andere instelling voor hoger onderwijs verkopen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners