Trucker van dodelijk ongeval in Denderleeuw aangehouden

03/01/15 om 18:31 - Bijgewerkt om 18:31

De vrachtwagenchauffeur die vrijdag het dodelijk ongeval in Denderleeuw veroorzaakte en een positieve drugtest aflegde, is aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist.

Trucker van dodelijk ongeval in Denderleeuw aangehouden

© belga

Het ongeval gebeurde afgelopen vrijdag op de N45 (Expresweg), ter hoogte van het kruispunt met de Hoogstraat.

Een vrachtwagen reed in op een rij auto's. In totaal waren er acht voertuigen betrokken bij het ongeval. Er vielen drie doden en acht mensen raakten gewond.

De 33-jarige vrachtwagenbestuurder werd na een positieve speekseltest opgepakt. Hij werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor onopzettelijke doding en werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt de aanhouding, maar geeft geen verdere details. Het parket kan geen informatie geven over de exacte kwalificatie waarvoor de man voorgeleid werd, of over welke middelen hij positief voor testte.

Volgens zijn advocaat Ann Van de Steen gaf de vrachtwagenchauffeur toe dat hij een dag voor het ongeval hasj had gerookt. Een bloedanalyse moet duidelijk maken of hij onder invloed was op het moment van het ongeval. De man verklaarde na het ongeval dat hij zijn gps aan het bedienen was voor de aanrijding. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer van Dendermonde, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners