Triumviraat bespreekt BHV en Brussel

06/04/11 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:17

Koninklijk onderhandelaar Wouter Beke behandelde woensdag samen met Elio Di Rupo en Bart De Wever de hoofdstukken over BHV en Brussel uit de nota van Beke.

Wouter Beke heeft woensdagvoormiddag ruim drie uur samen gezeten met PS-voorzitter Elio Di Rupo en diens N-VA-collega Bart De Wever. Op de agenda prijkten de delicate dossiers BHV en Brussel, waarover dit weekend nog grondig gebakkeleid werd. Niettemin was "de sfeer opmerkelijk positief", klonk het woensdag in de omgeving van Beke.

Beke begeleidde zijn twee gesprekspartners door beide hoofdstukken uit zijn werkstuk, dat voorts nog de luiken financieringswet, gezondheidszorg en arbeid omvat. Over die drie thema's hadden de onderhandelaars zich vrijdag tijdens een lange ontmoeting al gebogen.

Zaken als justitie staan er voorlopig niet in, maar dat betekent niet dat die thema's later niet opnieuw opgevist kunnen worden.

Hoewel het verbale vuurwerk van dit weekend over en weer de taalgrens weinig invloed heeft op de trilaterale topontmoetingen, is er nog geen sprake van principeakkoorden tussen PS en N-VA.

Paasvakantie

Een lange paasvakantie lijken de onderhandelaars alvast niet te nemen. Na bilaterale ontmoetingen donderdag en een trilaterale vergadering over de financieringswet vrijdag, gaan Beke, Di Rupo en De Wever ook volgende week door. Woensdag en vrijdag zitten ze met drie samen, bilaterales kunnen ingepland worden indien nodig.

De werkgroepen - die woensdag en donderdag nog samenkomen - zetten volgende week eveneens hun werkzaamheden voort. Het triumviraat stuurde hen woensdag alvast de nodige feedback op de voorlopige resultaten. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners