Trevor Noah: ‘Trump beweert dat de verkiezingen vervalst zullen zijn. Heeft hij een punt?’ (video)

© Comedy Central

Trevor Noah, de gastheer van The Daily Show, ging dieper in op de beweringen van Donald Trump dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen vervalst zullen zijn. ‘Maar dat gebeurt nu al’, argumenteert Noah.

Vorige week wist de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump mee te delen dat hij vreest dat de verkiezingen in november vervalst zullen zijn. ‘De Republikeinen zullen goed moeten toekijken, anders zal de overwinning ons ontnomen worden’, steldt Trump op Fox News.

‘De claim dat de verkiezingen vervalst zullen zijn, houdt steek’, stelt Trevor Noah verrassend, na een lange tirade tegen de manier waarop Trump zich vorige week uitliet tegen een vrouw met baby in het publiek. ‘

‘Verkiezingsfraude gebeurt nu al’, werpt Noah het publiek van The Daily Show voor de voeten. Al is dat niet op de manier die Trump bedoelt.

‘In plaats van kiezers die hun vertegenwoordigers verkiezen, geldt op heel wat plaatsen het omgekeerde’, zo beschrijft de Zuid-Afrikaanse komiek het fenomeen van ‘Gerrymandering‘, waarbij kiesdistricten uitgetekend worden met het oog op de kiesintenties van de inwoners. Bedoeling is om de politieke krachtverhoudingen niet door elkaar te schudden.

Verder windt Noah zich ook op in de discriminatie van minderheden in de nieuwe verkiezingswetten in Noord-Carolina. ‘Dit gebeurt niet toevallig, maar systematisch.’

Bekijk hier het volledige fragment:

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content