Treinwagons losgekomen tussen Gent en Brussel

19/12/12 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Door een koppelingsbreuk bij een trein kwamen tussen Gent en Brussel drie wagons los van de rest van de trein.

Treinwagons losgekomen tussen Gent en Brussel

© Belga

De reizigers die op de trein van Kortrijk naar Leuven zaten, moesten in Sint-Lievens-Houtem meer dan twee uur wachten na een koppelingsbreuk.

"De reizigers zijn onder begeleiding van een treinbegeleider geëvacueerd naar de trein die 50 meter verderop stond. Er was geen gevaar. Alle veiligheidsprocedures zijn meteen in werking gesteld", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

Uiteindelijk konden de passagiers iets voor 10 uur vertrekken naar Denderleeuw waar ze overstapten op een trein naar Eupen. "De reizigers in die drie laatste wagons zijn geëvacueerd naar het voorste deel van de trein, en wat ons betreft was alles klaar om de eerste zes wagons van die trein te laten vertrekken. Op politiebevel kon die trein toen niet meteen vertrekken, maar de trein werd dan toch vrijgegeven", aldus Crols.

De drie losgekomen wagons zullen weggetrokken worden door een hulplocomotief.

Door de breuk rijden treinen uit Gent naar Brussel met een vertraging van ruim een kwartier. Die treinen rijden op het tegenspoor. "Richting Gent zijn de vertragingen beperkter, omdat die treinen een korte omleiding volgen", zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners