Treinverkeer naar Brussels Airport hervat vanaf 14 uur

21/04/16 om 22:56 - Bijgewerkt om 23:23

Vanaf vrijdag 14 uur rijden er opnieuw treinen van en naar de luchthaven Brussels Airport. Dat bevestigt Dimitri Temmerman van de NMBS.

Treinverkeer naar Brussels Airport hervat vanaf 14 uur

Luchthaven van Zaventem © Belga

De NMBS zal gebruik maken van het "oude station". "Dat ligt in hetzelfde gebouw, maar op een kleine honderd meter van het nieuwe station en gebruikt dezelfde perrons", legt Dimitri Temmerman uit. Het nieuwe station was tijdens de aanslagen niet beschadigd geraakt, maar de toegangsweg van station naar luchthaven was dat wel. Het oude station gebruikt een andere toegangsweg.

De loketten in het oude treinstation zijn niet geopend, maar in de plaats daarvan zijn er wel tien verkoopautomaten geïnstalleerd. Net zoals in andere grote stations zal NMBS-personeel ter plaatse de reizigers hierbij helpen. De dienstregeling blijft hetzelfde als voorheen, behalve voor de treinen vanuit Oostende naar de luchthaven en die van Brugge naar de luchthaven, die vrijdag nog worden beperkt tot Schaarbeek en pas vanaf zaterdagochtend in de luchthaven stoppen.

Geen roltrappen

"Reizigers moeten er rekening mee houden dat de capaciteit van het oude treinstation kleiner is. De roltrappen en de liften zijn voorlopig niet bruikbaar waardoor reizigers enkel de gewone trappen kunnen gebruiken", aldus NMBS. "Op drukke momenten zullen reizigers mogelijk meer tijd nodig hebben om van het treinstation naar de luchthaven te gaan." Met de herstart van het treinverkeer naar de luchthaven is Brussels Airport opnieuw met alle vormen van openbaar vervoer bereikbaar. Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) reageert alvast zeer tevreden, aldus NMBS

(Belga/RR)

Onze partners