Treinongeval Wetteren: 49 mensen in ziekenhuis, 2 op intensieve zorgen

05/05/13 om 14:54 - Bijgewerkt om 14:54

Na het treinongeval in Wetteren werden 49 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat bevestigt de persdienst van de provincie Oost-Vlaanderen. Twee van hen liggen op intensieve zorgen, maar hun toestand is stabiel.

Treinongeval Wetteren: 49 mensen in ziekenhuis, 2 op intensieve zorgen

© Belga

De persdienst verwacht dat zondagavond de meeste mensen die werden opgevangen in het ziekenhuis, zullen worden ontslagen. Negenenveertig mensen werden er opgevangen en op twee na kunnen zij vermoedelijk zondagavond het ziekenhuis verlaten. Twee van hen liggen op intensieve zorgen en zullen langer moeten blijven. Hun toestand is stabiel.

Het gaat telkens om omwonenden. Drie hulpverleners die bevangen raakten door de dampen, worden ook in observatie gehouden.

In de school Mariagaard in Wetteren worden zondag 140 mensen opgevangen. Dat aantal is gestegen, omdat bewoners die afgelopen nacht bij familie of vrienden terechtkonden, nog steeds niet naar hun huizen kunnen terugkeren. Wanneer dat wel kan, is nog niet duidelijk.

"Eerst moeten er metingen huis per huis gebeuren, alvorens we de mensen toelaten naar huis te gaan. Dat zal ook straat per straat gebeuren, en niet in een grote groep", aldus nog de persdienst van de
provincie.

Vervuild bluswater geloosd in Schelde
Intussen wil men het vervuilde bluswater in Wetteren gecontroleerd lozen in de Schelde, in afwachting van een schip uit Amsterdam dat het water zal afvoeren.

"We kiezen de weg van het minste kwaad", klinkt het bij de provincie. "Voor de bevolking is er geen gevaar, mogelijk wel voor de vispopulatie. "De veerdienst van Schellebelle wordt stilgelegd, en vissen en watersporten op de Schelde worden verboden.

De provincie raadt inwoners af putwater te gebruiken. Voor het leidingwater is er geen probleem. Om de druk op de riolering zo laag mogelijk te houden, raadt de
provincie ten slotte aan het waterverbruik zo laag mogelijk te houden.

De Vlaamse Milieumaatschappij en het Federaal Voedselagentschap komen ook ter plaatse om groenten in de omgeving te controleren.

NMBS opent infonummer
De NMBS heeft inmiddels een infonummer geopend voor vragen van reizigers naar aanleiding van het treinongeval in Wetteren: 02/528.28.28. In de treinstations zijn affiches met informatie opgehangen. Ook de website van de NMBS wordt aangepast. (Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners