Trees Van Eykeren (CD&V) - Assenede

26/08/12 om 06:00 - Bijgewerkt om 06:00

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Trees Van Eykeren (CD&V) - Assenede

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Wie zal de schuldenlast aanpakken? De gemeente Assenede heeft de hoogste schuldenlast van Oost-Vlaanderen! Vandaag heeft de gemeente een openstaande schuld van meer dan 30 miljoen euro. De hamvraag is dus: willen de inwoners van Groot-Assenede een burgemeester die kan rekenen?

In tijden waarin iedereen, ook thuis, de knip op de beurs moet houden, wordt dit ook verwacht van de lokale overheid. We hoeven geen belastingen te verhogen, maar er moet dringend op een andere wijze bestuurd worden. Een duidelijke visie op een project en goede afspraken met alle betrokkenen voorkomen meerkosten en juridische procedures. Goede contacten in Brussel moeten ervoor zorgen dat die projecten ook financieel ondersteund kunnen worden.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Ik stel vast dat de inwoners van onze 4 gemeenten verlangen naar verandering, naar een andere politieke stijl. Met beloftes kom je als politicus niet ver. Ze willen politici die doen wat ze zeggen, die duidelijke taal spreken en die niet uit eigenbelang een gemeente besturen. Dus dat type politicus wordt ongetwijfeld de winnaar: politici waarop je kunt rekenen.

Wat is van belang in uw gemeente?

Het stopzetten van de vriendjespolitiek. Bouwvergunningen worden 'à la tête du client' toegekend, voor de één geldt een regel en voor de ander niet. Iedereen is toch gelijk voor de wet? Chanteren en bedreigen, dat zijn toch middeleeuwse toestanden? Aanwervingen waar persoonlijke contacten en niet de competentie van belang is, is dat nog van deze tijd?

Op een andere manier besturen zou al een nieuwe wind door de gemeente doen waaien. Daar ga ik voor! (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners