Toxia, Gemeentefailliet en Nooitmeermijnbanxia

Knack vroeg zijn lezers om een nieuwe naam te bedenken voor Dexia. ‘Anorexia’ gaat met het Knack-jaarabonnement lopen.

Dexia Bank België zoekt een nieuwe naam, want er zijn betere termen dan ‘bankroet’ om mee uit te pakken. Knack, hulpvaardig als altijd, vroeg zijn lezers om suggesties. Wie daarbij het spitsvondigst uit de hoek komt, wint een jaarabonnement op Knack.

‘Toxia’ kregen we meermaals toegestuurd. Eindeloos veel combinaties met ‘Gemeente’ ook, zoals ‘Gemeenteverdriet’ of ‘Gemeentefailliet’. Af en toe een tikkeltje frustratie: ‘Nooitmeermijnbanxia’. Sneren naar politici ontbraken evenmin: ‘Bank van de NAVTO (Nieuwe Alliantie Van Toekomstige Oppositie)’ en ‘Molensteen en Graaipot’. Andere inspiratiebronnen waren mythologie (‘Augias’ en ‘Icarus’) en voetbal (‘De Schaam Van België’).

Eervolle vermelding is er voor ‘Casino Royal’, maar ‘Anorexia’ van Jozef De Groef uit Overijse gaat met het abonnement lopen. Die naam doet het oude Dexia niet vergeten en is een vlag die de lading dekt: een stevig afgeslankte bank, die zich bezighoudt met wat een bank voor particulieren moet doen. Uw en ons spaargeld beletten te verdampen.

Proficiat!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content