Touring raadt mensen aan om niet meer te consumeren in Brussel

02/05/12 om 12:37 - Bijgewerkt om 12:37

Automobilistenorganisatie Touring raadt burgers aan om weg te blijven uit Brussel en hun geld elders te spenderen. Touring protesteert hiermee tegen het actieplan voor mobiliteit voor de hoofdstad.

Het nieuwe actieplan voor mobiliteit van Brussel zal een vlot bezoek aan de stad onmogelijk maken. "We raden de burgers van dit land aan weg te blijven uit de hoofdstad en elders te recreëren en te consumeren. Misschien worden de geesten van de politici dan eindelijk verlicht." Die waarschuwing lanceert mobiliteitsorganisatie Touring.

Invalswegen afgesloten

Alle belangrijke invalswegen van en naar de stad worden afgesloten of gehalveerd, oordeelt Touring. "Als dit actieplan wordt uitgevoerd dan zullen bedrijven en etablissementen genoodzaakt worden om zich elders te vestigen en zullen enkel wat souvenirshops en telefoon- en nachtwinkels overblijven", meent de organisatie.

Parkeerplaatsen ontmanteld

Touring verbaast er zich over dat dit plan nog een voorstel wordt genoemd, terwijl iedereen met het blote oog kan zien dat dit plan al op het terrein volop wordt uitgevoerd. "In 5 jaar tijd heeft de stad al meer dan 1.000 parkeerplaatsen ontmanteld, zonder ook maar de minste visie op compensatie in ondergrondse, veilige, steeds toegankelijke en betaalbare parkeerplaatsen en werden wegen verkeersvrij gemaakt of versmald."

Nochtans stelt het plan dat het schrappen van parkeerplaatsen moet gepaard gaan met de uitbouw van het aanbod van alternatieven zoals transitparkings.

Gemeenteraadsverkiezingen

Touring richt nog een ongewone oproep tot de Brusselse bevolking. "In het vooruitzicht van de gemeenteraadsverkiezingen raden wij de inwoners aan om het mobiliteitsbeleid te evalueren en vast te stellen hoe het huidige bestuur ook de eigen inwoners opsluit in de stad en steeds minder faciliteiten aanbiedt voor de autobelastingen die ze betalen".

Touring zal de komende maanden nog acties ondernemen om de mensen van het Brussels Gewest te sensibiliseren naar de verkiezingen toe. "We hebben zeer veel leden in Brussel en die kunnen doorwegen", klinkt het nauwelijks verholen. (Belga/EE)

Onze partners