Topsommelier Joachim Boudens is 'Beer & Gastronomy Ambassador 2013'

18/02/13 om 18:16 - Bijgewerkt om 18:16

(Belga) De Academy van het Biergenootschap der Lage Landen (BGLL) heeft Joachim Boudens, sommelier bij het bekende restaurant Hertog Jan in Brugge, benoemd tot 'Beer & Gastronomy Ambassador 2013'. Boudens volgt televisiepersoonlijkheid Jean Blaute op, die de titel dankte aan het één-programma 'Tournée Générale'.

Topsommelier Joachim Boudens is 'Beer & Gastronomy Ambassador 2013'

In de Academy van het BGLL zetelen onder meer topchefs Geert Van Hecke (Karmeliet) en Stefaan Couttenye ('t Hommelhof). Zij duiden elk jaar een ambassadeur aan die het Belgisch bierlandschap en de speciaalbieren in de kijker zet én er een link met gastronomie aan kan toevoegen.Joachim Boudens, de gelukkige voor deze tweede jaargang van de prestigieuze titel, is samen met Gert De Mangeleer de drijvende kracht achter het Brugse driesterrenrestaurant Hertog Jan. Volgens het BGLL heeft hij veel aandacht voor bier op zijn menukaart en koppelt hij kazen steevast aan Belgische bieren.Boudens verklaarde erg vereerd te zijn met de bekroning. Volgens de sommelier verbreedt bier zijn palet aan mogelijkheden. "De eerste keer dat we bier serveerden zal een jaar of acht geleden zijn: bij een gerecht met hopscheuten hebben we toen een witbier geschonken. Maar soms kom je ook bij bier uit omdat je gerecht met geen enkele wijn te combineren valt", legt hij uit. Als ambassadeur wil Boudens het "nationaal biererfgoed" blijven in de kijker zetten. "Eigenlijk doen we dat op dit ogenblik te weinig", zegt hij. "Heel de wereld benijdt ons onze diversiteit aan bieren. Wij spelen die troef nog altijd veel te weinig uit." (DLA)

Onze partners