Topman ABVV leest socialisten de les

09/02/13 om 06:02 - Bijgewerkt om 06:02

ABVV-leider Rudy De Leeuw uit zijn ontgoocheling over de socialisten in de regering. "De socialisten leiden mee een land dat een fiscaal paradijs is voor de rijken en een fiscale hel voor de werkenden."

Topman ABVV leest socialisten de les

© Reuters

De Leeuw noemt minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) in een interview met De Standaard "een serieuze stoorzender voor het sociaal overleg."

Niks te bemiddelen

Volgens de krant krijgt De Coninck, die van de regering de opdracht kreeg om het sociaal overleg weer vlot te trekken, nu al te horen dat er voor de nationale betoging op 21 februari niet veel te bemiddelen valt. De Leeuw wil eerst dat de regering duidelijk maakt dat ze instemt met de verhoging van de uitkering en minimumlonen waarover de sociale partners begin 2013 een akkoord bereikten.

Wegen op de SP.A

Ook kondigt De Leeuw aan dat hij er alles aan zal doen om te wegen op de congressen van de socialistische partijen, en dan vooral die van de sp.a. "Ze moeten zich ook eens realiseren hoeveel leden wij hebben en hoeveel kiezers zij nog kunnen aantrekken met hun huidige boodschap." (Belga/TV)

Onze partners