Tommelein en Van Quickenborne lijsttrekkers Open Vld in West-Vlaanderen

05/01/14 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:42

In West-Vlaanderen worden Bart Tommelein en Vincent Van Quickenborne de lijsttrekkers voor Open Vld bij de verkiezingen van 25 mei. Tommelein trekt de lijst voor het Vlaams parlement, Van Quickenborne voert de Kamerlijst aan.

Tommelein en Van Quickenborne lijsttrekkers Open Vld in West-Vlaanderen

© Belga

Het provinciaal partijbestuur van Open Vld heeft beslist dat Bart Tommelein op 25 mei de lijst zal trekken voor het Vlaams parlement, terwijl Vincent Van Quickenborne de Kamerlijst zal aanvoeren.

Met de aanduiding van Tommelein en Van Quickenborne bijt West-Vlaanderen de spits af. De komende dagen zullen ook de lijsttrekkers van Open Vld in de andere provincies bekendgemaakt worden. Nadien buigt de partij zich over de invulling van de rest van de lijsten voor de federale en Vlaamse verkiezingen.

Tommelein is eerste schepen in Oostende en voert momenteel de Open Vld-fractie in het Vlaams parlement aan. De Vlaamse liberalen zitten er in de oppositie. Van Quickenborne zetelt in de Kamer en verruilde vorig jaar een ministerportefeuille in de federale regering van premier Elio Di Rupo voor het burgemeesterschap van Kortrijk. Op Twitter verzekerde Van Quickenborne dat hij geen uitvoerend mandaat nastreeft. "Een woord is een woord. Als ik verkozen word, blijf ik parlementslid. Dus geen uitvoerend mandaat voor mij", luidt het.

De West-Vlaamse Open Vld legt momenteel beslag op twee Kamerzetels en drie Vlaamse zetels. Afgaande op het resultaat van de lokale verkiezingen van 2012 maakt Tommelein zich sterk dat de partij die vijf zetels minstens zal behouden en mogelijk nog één zetel kan bijwinnen in het Vlaamse of federale parlement. (Belga/MI)

Onze partners