Tom Sap (Gemeentebelangen) - Alveringem

23/03/12 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Knack.be trapt de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 af en stelt drie vragen aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Gaat het huidig beleid van doordachte investeringen in alle dorpen en een goede communicatie met de inwoners verdergezet worden? Gaat de zetelende burgemeester met het gemeentebestuur dus de lopende projecten mogen afwerken? Of gaat een andere coalitie nieuwe prioriteiten stellen? Daar draait het om wanneer de kaarten geschud zijn en er een meerderheid gevormd wordt.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?

Laten we hopen dat de 5001 inwoners uit de 9 deelgemeenten van Alveringem de grote "winnaars" worden omdat ze na zondag 14 oktober opnieuw een goede beleidsploeg aan het roer hebben. Een ploeg die elke dag van de volgende 6 jaar hard voor hen werkt!

Met minstens 4 partijen die aan de verkiezingen deelnemen zullen er ongetwijfeld politieke talenten zijn die uit de boot vallen en zo hun potentieel niet kunnen bewijzen. Dit worden dan de "verliezers" die hun ambities even moeten temperen en hun beurt afwachten.

Wat is van belang in uw gemeente?

Een goed evenwicht vinden tussen de vele noodzakelijke investeringen in infrastructuur, steun aan het toerisme, aandacht voor de lokale middenstand en ouderenzorg, een vlotte jeugdwerking en steun aan de vele actieve verenigingen.

De beleidsmensen (met de huidige burgemeester op kop!) moeten vlot aanspreekbaar blijven en ze moeten (om het met een cliché uit te drukken) vaak 'onder de mensen komen'. Zo weet het gemeentebestuur wat er leeft in de vele deelgemeenten. De verkozen mandatarissen moeten de bevolking genoeg informeren en dus zelf ook steeds goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Met de ploeg van Gemeentebelangen denken we deze taak zeker aan te kunnen gezien onze mix van ervaring en nieuwe mensen en met vertegenwoordigers uit alle dorpen en van alle leeftijden. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Onze partners