'Toespraak koning aanval op Vlaams-nationalisme'

20/07/12 om 21:03 - Bijgewerkt om 21:03

Dat stelt Vlaams Belangvoorzitter Bruno Valkeniers in een reactie op de rede van de vorst, waarin hij waarschuwde voor het populisme in België en Europa.

'Toespraak koning aanval op Vlaams-nationalisme'

© Belga

Koning Albert valt in zijn 21 julitoespraak duidelijk het Vlaams-nationalisme aan. Dat stelt Vlaams Belangvoorzitter Bruno Valkeniers in een reactie op de rede van de vorst, waarin hij waarschuwde voor het populisme in België en Europa. "Dat zogenaamde populisme - waarmee de monarch duidelijk het Vlaams-nationalisme bedoelde - is intussen goed voor pakweg de helft van de stemmen in Vlaanderen, dus helemaal gerustgesteld is het paleis blijkbaar niet", aldus Valkeniers.

Vlaams Belang hekelt 'tricolore driedaagse'

Het Vlaams Belang hekelt in één beweging de 'tricolore driedaagse' - de plechtige ondertekening van de BHV op het paleis, de traditionele 21 julitoespraak en het militaire defilé.

Na de communautaire verzoening, waarbij de Vlamingen volgens het Vlaams Belang andermaal hebben moeten buigen voor de wil van de Franstalige meerderheid, kan het paleis en het Belgische establishment opgelucht adem halen, aldus Valkeniers. "Op 11 juli viel er voor de Vlamingen al niet veel te vieren en op 21 juli nog minder", besluit hij. (Belga/INM)

Onze partners