'Toen ik ging slapen leefde Priscilla nog'

20/08/12 om 21:22 - Bijgewerkt om 21:22

De meerderjarige verdachte Johan D.V. blijft bij zijn verklaring dat het tienermeisje Priscilla nog leefde toen hij ging slapen. De man heeft ondertussen extra bescherming gevraagd omdat hij in de cel wordt bedreigd.

'Toen ik ging slapen leefde Priscilla nog'

© Belga

Johan D.V, de 41-jarige man uit Huizingen die in de cel zit voor de dood van zijn 14-jarige buurmeisje Priscilla Sergeant, wordt in de gevangenis van Vorst bedreigd en heeft extra bescherming gevraagd van de directie. Dat zegt zijn advocaat, meester Karel Claes. De man vreest dat hij door medegevangenen zal aangevallen worden en durft met moeite uit zijn cel komen.

Intussen blijft hij bij zijn verklaring over de omstandigheden waarin Priscilla om het leven is gekomen. "Die verklaring wordt ook op geen enkele manier door het dossier tegengesproken", zegt meester Claes.

Meerderjarige verdachte blijft bij verklaring

Volgens D.V. was Priscilla in zijn woning, net als de twee andere, minderjarige verdachten en werd het meisje door die twee jongens zwaar gepest. Zo zouden de twee jongens, 16 en 12 jaar, de benen van het meisje met ketchup hebben ingesmeerd en geürineerd hebben in het glas waar ze van dronk.

"Mijn cliënt is daarvan getuige geweest en heeft geprobeerd er een eind aan te stellen, tevergeefs", aldus meester Claes. "Hij heeft in ieder geval geen enkele daad gesteld die haar dood kon veroorzaken. Toen hij ging slapen, leefde het meisje nog."

Ook de twee minderjarigen, de 12-jarige J. en de 16-jarige A, zouden beweren dat Priscilla nog in leven was toen zij gingen slapen. Hoe het meisje dan wel overleden is, blijft onduidelijk. Ook het toxicologisch onderzoek brengt geen uitsluitsel. "Uit het toxicologisch onderzoek blijkt wel dat het niet om een teveel aan alcohol of een overdosis medicijnen gaat", zegt meester Claes. "Ze heeft wel medicijnen ingenomen die een sedatief effect hadden, maar niet in een dodelijke dosis."

Johan D.V. verschijnt dinsdag voor de Brusselse raadkamer. Die zou moeten beslissen of zijn aanhouding met een maand verlengd wordt, maar meester Claes heeft al aangekondigd dat hij een uitstel zal vragen. (Belga/INM)

Onze partners