Toegangspoortjes in treinstation Brussels Airport treden in werking

29/05/15 om 14:52 - Bijgewerkt om 15:01

Vanaf 1 juni zullen treinreizigers die van of naar de luchthaven van Zaventem sporen, hun vervoerbewijs tegen de lezer van toegangspoortjes moeten houden om het treinstation te betreden of te verlaten.

Toegangspoortjes in treinstation Brussels Airport treden in werking

© Belga

Treinreizigers die van of naar de luchthaven van Zaventem sporen, zullen vanaf 1 juni hun vervoerbewijs tegen de lezer van de toegangspoortjes moeten houden om het treinstation te betreden of te verlaten. Dat maakt de NMBS bekend.

Stijging inkomsten

De NMBS nam die beslissing nadat ze had vastgesteld dat een deel van de reizigers de Diabolo-toeslag niet betaalt. Die toeslag, die geldt voor elke treinreis naar of vanuit Brussels Airport, bedraagt momenteel 5,09 euro bovenop de prijs van het treinticket.

Met de poortjes wil de spoorwegmaatschappij zich ervan verzekeren dat "de stijging in passagiers zich ook vertaalt in een stijging van de inkomsten". Ze voegt nog toe dat de poortjescontrole bovenop de bestaande controles in de trein komt.

Rechtstreeks

Momenteel kan je vanuit 56 haltes in België rechtstreeks naar de nationale luchthaven sporen. Eind dit jaar worden dat er 82. Dan krijgen bijvoorbeeld Brussel-Luxemburg, Brussel-Schuman, Charleroi, Namen, Dinant en Nijvel een rechtstreekse verbinding. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners