Toch (verkiezings)nieuws tijdens staking bij VRT

07/06/10 om 20:01 - Bijgewerkt om 20:01

Ondanks de staking bij de openbare omroep op 9 juni zijn er die dag nieuwsuitzendingen en verkiezingsprogramma's.

Tijdens de stakingsactie bij de VRT op woensdag 9 juni zullen er nieuwuitzendingen en verkiezingsprogramma's worden uitgezonden. Dat heeft de openbare omroep maandag bekendgemaakt. Er zijn ook vervangprogramma's.

De vakbonden bij de VRT organiseren op 9 juni vanaf 6 uur 's morgens een 24-urenstaking uit protest tegen de besparingen bij de openbare omroep. Tegen 2011 moet er 65 miljoen extra bezuinigd worden.

De staking komt er op vier dagen voor de verkiezingen. De openbare omroep deelde maandag mee dat het programma-aanbod woensdag beperkt zal zijn, maar dat er naast vervangprogramma's ook nieuwsuitzendingen en
verkiezingsprogramma's zullen worden uitgezonden.

Volgens de VRT zal ze rekening houden met haar informatieplicht en het specifieke karakter van de week voor de verkiezingen.

Op de radio zal er ieder uur een nieuwsuitzending zijn, maar de 'hoofdbulletins" zullen korter zijn. Op de televisie zijn er om 13, 19 en 20 uur ingekorte journaals. Ook het online-aanbod wordt beperkt.

Voorts houdt de VRT ook rekening met de verkiezingen. Daarom zal op alle radionetten van de openbare omroep tussen 8 en 9 uur 's morgens 'De ochtend' worden uitgezonden. Op televisie is er om 21 uur op beide netten 'Oog in oog'.

Lees meer over:

Onze partners