Tobback hekelt slechte communicatie Reynders over busdrama

14/03/12 om 13:28 - Bijgewerkt om 13:28

De Sint-Lambertusschool in Heverlee heeft zelf foto's van de betrokken leerlingen bij elkaar gezocht en die via het crisiscentrum binnenlandse zaken aan Buitenlandse Zaken bezorgd.

Tobback hekelt slechte communicatie Reynders over busdrama

© Reuters

De Leuvense burgemeester Louis Tobback (SP.A) vindt dat Buitenlandse Zaken en haar minister Didier Reynders (MR) niet goed communiceerden over het busongeval in Zwitserland waarbij ook leerlingen van een school uit de Leuvense deelgemeente Heverlee betrokken zijn. De communicatie met Buitenlandse Zaken in Brussel verliep niet bijzonder goed, aldus Tobback.

Omweg

De Sint-Lambertusschool in Heverlee heeft zelf foto's van de betrokken leerlingen bij elkaar gezocht en die via een omweg - het crisiscentrum binnenlandse zaken - aan Buitenlandse Zaken bezorgd.

"De discussie hierover is niet voor nu, maar voor later, maar het debat zal wel gevoerd moeten worden", zegt Tobback. "Ik stel vast dat de minister zelf wel goed geïnformeerd was, want hij kon zelfs vanuit Vietnam communiceren. Maar de communicatie met het kabinet verliep moeizaam", zegt de Leuvense burgemeester.

Tobback vindt het vreemd dat het ongeval zelf al om 21 uur dinsdagavond plaatsvond en dat de korpschef van de Leuvense politie pas om 05.30 uur woensdagmorgen op de hoogte was.

Gouverneur Vlaams-Brabant: interventieplan werkte goed

Gouverneur Lode De Witte (SP.A) van Vlaams-Brabant zegt dat het psychosociaal interventieplan goed heeft gewerkt. De betrokken diensten zijn meteen in gang geschoten, zonder tussenkomst van de gouverneur.

Ook De Witte vindt dat er over de communicatie gesproken zal moeten worden. "Dat is wel voor later. Nu moeten de ouders geïnformeerd en begeleid worden".

Tekeningen voor slachtoffers

Intussen hebben leerlingen in de Sint-Lambertusschool tekeningen gemaakt voor de verongelukte leerlingen. Die hangen aan de schoolpoort.

Bij het ongeval zijn de twee begeleiders van de school verongelukt. "Meester Frank", de leraar van het enige zesde leerjaar van de school, en een skimonitrice, die voor de laatste keer meeging. De hele zesde klas was overigens mee op de skireis. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners