Tevredenheid bij vakbonden over aanwerving 1.000 extra cipiers

© Belga

De vakbonden reageren eensgezind positief op het nieuws dat er een aanwervingsprocedure komt voor duizend nieuwe cipiers.

De vakbonden zijn erg tevreden over het voornemen om dit jaar nog duizend cipiers aan te werven. “Dit klinkt misschien als een erg hoog aantal, maar deze aanwervingen zijn echt wel noodzakelijk”, luidt het bij ACOD, VSOA en ACV.

Selor, het selectiebureau van de overheid, wil dit jaar duizend cipiers aanwerven. Met het oog op de bouw van vier nieuwe gevangenissen de komende jaren, wordt een selectieprocedure voor de aanwervingen opgestart. “Het is positief dat deze beslissing genomen is”, vindt Guy Milis van de liberale vakbond VSOA. “Door de geplande capaciteitsuitbreiding en de hoge uitstroom zijn deze mensen hoognodig.” Milis vraagt wel dat de nodige aandacht wordt besteed aan de juiste timing. “De aanwervingsprocedure en de opleidingen moeten afgerond worden op het moment dat ook de capaciteitsuitbreiding gerealiseerd wordt. Het is belangrijk dat het ene niet achterloopt op het andere”, aldus Milis.

Tevredenheid alom

Ook de socialistische bond ACOD-AMiO reageert tevreden op het nieuws. Federaal secretaris Ivan Vandecasteele vraagt wel dat er meer inspanningen geleverd worden om het aangeworven personeel langer te behouden. “Om de trend van de grote uitstroom van cipiers om te buigen, zullen we het beroep aantrekkelijker moeten maken en bestaande problemen – onder meer op het vlak van mobiliteit – moeten aanpakken.”

Bij de christelijke vakbond ACV-Openbare Diensten klinkt eveneens een positief geluid. “Het is goed dat dit nu gebeurt. We hadden hier overigens al bij de vorige minister van Justitie op aangedrongen”, zegt nationaal secretaris Luc Neirynck. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content