Terzake inspireert Geert Wilders met 'zakkenvullers' van Europa

03/08/12 om 09:51 - Bijgewerkt om 09:51

Een uitzending van Terzake over de 'zakkenvullers' die als ambtenaar bij de Europese Unie werken, heeft de Nederlandse extreem-rechtse politicus Geert Wilders geïnspireerd tot de oprichting van een protestwebsite.

De PVV, de partij van de Nederlandse extreemrechtse politicus Geert Wilders, heeft een website gelanceerd waarop mensen kunnen protesteren tegen ambtenaren en politici van de Europese Unie die te veel zouden verdienen.

Van RompuyOp Stopdeeuropesezakkenvullers.nl kunnen bezoekers op een knop klikken, waarmee ze aangeven dat ze het met het standpunt van de partij eens zijn.

De partij gaat de resultaten aan de Nederlandse premier Mark Rutte en aan de voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy, aanbieden voor de Europese top in oktober.

Zakkenvullers

Volgens de PVV blijkt uit een recente uitzending van "Terzake" dat de ambtenaren en politici van de EU "hun zakken vullen". Een beginnende ambtenaar verdient volgens de PVV "4.676 euro netto per maand". Een eurocommissaris zou maandelijks meer dan 27.000 euro krijgen, aldus de partij.

Bezuinigingen

De PVV vindt dat er geen Nederlands geld meer naar de EU mag vloeien "zolang daar hoge salarissen en vergoedingen worden betaald terwijl Nederlanders worden getroffen door bezuinigingen".

Op Twitter laat Wilders weten dat zijn site een vliegende start kent. 'Geweldig. Binnen een uur al meer dan 10.000 keer steun gekregen voor protest tegen zakkenvullende eurocraten.' (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners