Terzake dreigt te verdwijnen bij najaarsvernieuwing van Canvas

09/05/14 om 15:33 - Bijgewerkt om 15:33

Dit najaar wordt de tv-zender Canvas volledig vernieuwd, waardoor het voortbestaan van het duidingsprogramma Terzake onzeker is.

Terzake dreigt te verdwijnen bij najaarsvernieuwing van Canvas

© .

De VRT-directie denkt na over de vernieuwing van de zender Canvas. Op dit moment zouden verschillende scenario's op tafel liggen, schrijft De Morgen. Volgens de krant staat het reeds vast dat Canvas in de toekomst om 20.00 uur niet meer zal openen met het duidingsprogramma Terzake.

Ofwel verschuift het programma naar een tijdstip later op de avond, of het programma verdwijnt voorgoed. In plaats zou er dan ruimte worden gemaakt voor een langer journaal met meer studiogasten.

"Verschillende scenario's liggen inderdaad op tafel", beaamt Carl Voet, hoofdredacteur van onder meer Terzake. "Alles is mogelijk, wij denken permanent na over onze formats en daarbij kennen we geen heilige huisjes", klinkt het.

Delen

Het succes van Thuis, dat op hetzelfde tijdstip wordt uitgezonden, speelt mee

VRT-leiding

Terzake trekt steeds minder kijkers aan. In april haalde het programma gemiddeld 137.918 kijkers, een marktaandeel van zo'n 6,2 procent, terwijl het programma vroeger geregeld 200.000 kijkers bereikte.

Volgens de VRT-leiding heeft de daling verschillende oorzaken. "Enerzijds is het mediagebruik sterk verandert, maar anderzijds speelt ook het succes van Thuis, dat op hetzelfde tijdstip wordt uitgezonden, mee."

Niet alleen Terzake kampt met dalende cijfers, ook andere Canvasprogramma's breken niet echt door. "Daarom willen we de zender actualiseren en heruitvinden", zegt Canvas-netmanager Mark Coenen.

Lees meer over:

Onze partners