Terreurdreiging oudejaar: Antwerpen zet meer politie in

30/12/13 om 19:51 - Bijgewerkt om 19:51

De Antwerpse politie is in verhoogde staat van waakzaamheid na de terreurdreiging op oudejaarsavond.

Terreurdreiging oudejaar: Antwerpen zet meer politie in

Politie Antwerpen © BELGA

Naar aanleiding van de dreigementen over terroristische aanslagen op verschillende locaties in Antwerpen op oudejaarsavond, is de lokale politie van Antwerpen naar eigen zeggen "in een verhoogde staat van waakzaamheid". Op het terrein zullen extra manschappen aanwezig zijn en er is verhoogde aandacht voor het bezit en afsteken van particulier vuurwerk, zo meldt de politie in een persbericht.

De politie waarschuwt dat er zowel voor, tijdens als na het eindejaarsvuurwerk personen, voorwerpen of voertuigen kunnen worden gecontroleerd. Wie particulier vuurwerk op zak heeft, zal een proces-verbaal krijgen en het vuurwerk wordt in beslag genomen.

Wie dinsdagavond naar het eindejaarsvuurwerk in de stad komt kijken en iets verdachts opmerkt, wordt gevraagd meteen een van de aanwezige agenten aan te spreken. Zij kunnen dan de gepaste maatregelen nemen.

De dreigementen werden zondag op sociale netwerksites geuit na de eerste van twee aanslagen in de Russische stad Volgograd. Ook Het Laatste Nieuws ontving enkele van de dreigberichten.

Wat Antwerpen betreft, zouden de Antwerpse kaaien (waar het eindejaarsvuurwerk het best te zien is), het treinstation Antwerpen-Centraal en de winkelstraat Meir expliciet als doelwitten zijn genoemd. Er is intussen een strafonderzoek geopend en het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken heeft alle mogelijke, bruikbare informatie doorgespeeld aan het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) en andere bevoegde diensten zoals de Staatsveiligheid. (Belga/EE)

Onze partners