Termont trekt Gentse kartellijst SP.A-Groen! bij gemeenteraadsverkiezingen

02/07/11 om 13:42 - Bijgewerkt om 13:42

Burgemeester Termont spreekt van "een historisch moment" voor Gent en "een hertekening van het politieke landschap in de stad".

Termont trekt Gentse kartellijst SP.A-Groen! bij gemeenteraadsverkiezingen

© Belga

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 in Gent zullen SP.A en Groen! in kartel naar de kiezer trekken. De Gentse burgemeester Daniël Termont zal die lijst trekken, gevolgd door Elke Decruyenaere van Groen!. Lijstduwer wordt Freya Van den Bossche (SP.A).

In de Arteveldestad maakt SP.A al meer dan een kwarteeuw deel uit van de meerderheid, Groen! zat altijd in de oppositie. Toch komt de samenwerking tussen beide partijen niet onverwacht.

Instemming

"Ik ben blij dat we elkaar eindelijk na zoveel jaar gevonden hebben", zei Termont. De socialisten waren vroeger al vragende partij voor samenwerking met Groen! maar die partij hield telkens de boot af.

Filip Watteeuw (Groen! ) ervaarde de huidige verstandhouding tussen beide partijen als "meer dan ooit aanvullend", vandaar dat Groen! deze keer wel instemde.

Termont spreekt van "een historisch moment" voor Gent en "een hertekening van het politieke landschap in de stad". De SP.A zal op de lijst 35 plaatsen innemen, de overige zestien zijn voor Groen!. (Belga/INM)

Onze partners