Termont krijgt prijs voor politieke moed voor kritiek op N-VA

03/06/13 om 15:43 - Bijgewerkt om 15:43

De Gentse burgemeester Daniel Termont en MR-voorzitter Charles Michel krijgen van B Plus, de drukkingsgroep die zich verzet tegen separatisme en ijvert voor een waarachtig en evenwichtig federalisme, de prijs voor politieke moed.

Termont krijgt prijs voor politieke moed voor kritiek op N-VA

© Belga

Beiden hebben er volgens B Plus het afgelopen jaar blijk van gegeven de communautaire problematiek te kunnen overstijgen.

Discours N-VA counteren

B Plus koos voor de zevende editie van de prijs voor het eerst een lokaal mandataris als laureaat, de Gentse burgemeester Daniël Termont, die de laatste jaren geen blad voor de mond gehouden heeft over de N-VA en de groeiende trend in Vlaanderen om zich op zichzelf terug te plooien.

Volgens algemeen secretaris Willy Peerens is Termont één van de enigen die zich openlijk heeft uitgesproken tegen N-VA-voorzitter Bart De Wever en de N-VA-top en is hij erin geslaagd het discours van deze partij over de institutionele toekomst van het land te counteren.

Scheiden van FDF

Ook Charles Michel wordt onderscheiden wegens de energie die hij gestoken heeft in de zesde staatshervorming op een ogenblik dat België geconfronteerd werd met de langste politieke crisis die het land gekend heeft. "Uw partij heeft de moed gehad om van de FDF te scheiden op een ogenblik dat ze elk compromis afwezen", zei de voorzitter van het directiecomité van B Plus, Bertrand Waucquez.

B Plus is ook gecharmeerd door het gemak waarmee Michel Nederlands spreekt, zijn veelvuldige contacten aan beide zijden van de taalgrens en zijn eis voor een nationale kiesomschrijving. (Belga/TE)

Onze partners