Syrisch conflict slaat over: doden bij sektarisch geweld in Libanon

13/05/12 om 11:34 - Bijgewerkt om 11:34

In Libanon, een buurland van het onrustige Syrië, zijn twee doden gevallen bij gevechten tussen Libanese aanhangers en tegenstanders van de Syrische president Bashar Assad.

Syrisch conflict slaat over: doden bij sektarisch geweld in Libanon

© AFP

In de noordelijke havenstad Tripoli zijn gevechten uitgebroken tussen strijders uit de Alawitische wijk Jabal Mohsen gevechten en de soennitische wijk Bab al-Tabbanih. Daarbij werden mortieren en geschut ingezet. Een van de doden is volgens het Libanese persagentschap NNA een soldaat die in zijn wagen werd doodgeschoten door een sluipschutter. Vooral de soennieten zijn verantwoordelijk voor de opstand tegen Assad, die zelf een sjiitisch-islamitische Alawiet is.

Volgens de autoriteiten hebben de Libanese strijdkrachten de rust hersteld. De onlusten tonen echter aan hoe gemakkelijk het conflict in Syrië kan overslaan naar Libanon.

Deserteur dood

Ook in Syrië zelf kwam het zondag weer tot dodelijke incidenten. Minstens drie mensen werden in Damascus door soldaten gedood, aldus de Syrische oppositie. Twee van de slachtoffers zouden burgers zijn. Bovendien zou een deserteur van de strijdkrachten tijdens een nachtelijk vuurgevecht van de oppositie tegen het regeringsleger gedood zijn.

Berichten uit Syrië zijn wegens de beperkte bewegingsvrijheid van de media moeilijk op hun echtheid te bewijzen. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners