Syriëstrijder Brian De Mulder wil geen contact meer met familie

23/04/13 om 08:00 - Bijgewerkt om 08:00

De Antwerpse Syriëstrijder Brian De Mulder heeft in een mail laten weten dat hij geen contact meer wil met zijn familie. Dat schrijft de Standaard.

De Antwerpse Brian De Mulder (19) heeft voor het eerst sinds hij naar Syrië vertrok iets van zich laten horen. In een mail schrijft hij aan zijn familie dat hij geen contact meer wil, meldt de Standaard.

Bruna, de 19-jarige zus van Brian, ontving een mail met een choquerende boodschap. "De gelovigen zijn mijn echte familie geworden. Jullie zijn dat niet meer, tot jullie vergiffenis vragen aan Allah. Er zitten momenteel onschuldige moslims in de gevangenis en dat is jullie schuld. Ik wil geen contact meer met jullie."

Verder is De Mulder boos op zijn familie omdat ze aanklopten bij Vlaams Belang in hun zoektocht naar hem, en klacht indienden tegen de ronselaars die hem warm maakten voor de Syrische zaak. Die onschuldige moslims die in de gevangenis zitten is wellicht een verwijzing naar Fouad Belkacem, de radicale spreekbuis van Sharia4Belgium.

Voedselpakketten uitdelen

"Het enige goede nieuws is dat we nu weten dat Brian nog leeft", zegt zus Bruna. Volgens achtergebleven vrienden zou Brian zich in de buurt van Damascus bevinden en deel hij er voedselpakketten uit. "Maar of dat klopt is absoluut niet zeker", aldus Bruna. (AVE)

Onze partners